Samsung presenteert Neo QLED

Samsung heeft zijn eerste Neo QLED-tv's gepresenteerd tijdens de virtuele CES 2021-beurs. De televisies beschikken over de quantum-dot-techniek en miniledbacklight. De Neo QLED-tv's worden geleverd met een 4K- of 8K-resolutie. De QN900A- en QN800A-modellen zijn voorzien van een 8K-resolutie. De QN95A, QN90A en QN85A-series bestaan uit 4K-modellen.

De backlight bestaat uit duizenden minileds, dit zorgt voor een hogere helderheid, beter contrast, betere local dimming en aanzienlijk minder blooming t.o.v. reguliere LCD-tv's. De Samsung Neo QLED-tv's worden aangestuurd door de intelligente Neo Quantum Processor. Deze processor maakt gebruik van 16 verschillende neurale netwerken, die elk getraind zijn in deep learning en AI-upscaling.

Object Tracking Sound krijgt dit jaar een Pro-versie. Met deze pro-variant volgt het geluid de actie op het scherm met extra speakers aan de bovenkant van de tv. Deze functie is alleen beschikbaar op de duurdere QLED-modellen. SpaceFit Sound vind je wel terug op alle modellen. Deze functie zorgt ervoor dat de geluidsweergave wordt aangepast op de akoestiek kamer.

Niet alleen op technologisch gebied maakt Samsung stappen, ook op gebied van duurzaamheid zijn er nieuwigheden voor 2021. Zo werkt de nieuwe Samsung One Remote op zonne-energie om batterijafval te verminderen. De afstandsbediening heeft daarom een ander naam gekregen: SolarCell Remote. De verpakkingen van de nieuwe Samsung producten worden een stuk kleiner en fungeren tevens als bouwpakket. Zo kun je er bijvoorbeeld een hobbelpaard van maken.

Er zijn nog geen adviesprijzen of releasedata bekend. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws.