Qled televisie advies

Advies QLED televisies

Intens heldere kleuren met een QLED tv van Samsung!

Bekijk hier alle Samsung QLED televisies

Wil je meer weten over de QLED televisie en haar voordelen? El Vidas helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw nieuwe tv. Hieronder lees je meer over de unieke eigenschappen van de Samsung QLED televisies en de vele voordelen die deze nieuwe technologie kent. 

Wat is QLED? | De voordelen van QLED | QLED tv voor gaming en films

Wat is QLED?

QLED lijkt qua naam erg op OLED, maar het zijn televisies met twee verschillende technieken. QLED televisies hebben een LED scherm die gebruik maakt van een laag Nano kristallen. Deze Nano kristallen worden Quantum Dots genoemd. Een OLED tv maakt juist geen gebruik van achtergrondverlichting, waar een QLED televisie dit dus wel doet.

Momenteel maakt enkel Samsung QLED tv’s, maar de techniek kan natuurlijk binnenkort ook door andere fabrikanten gebruikt gaan worden. Deze QLED-technologie is in 2017 voor het eerst geïntroduceerd. Elk jaar komen er nieuwe modellen Samsung QLED televies uit. Binnenkort worden de nieuwe QLED televisies van 2019 van Samsung verwacht.

Bekijk hier alle QLED televisies

De voordelen van QLED van Samsung

De nieuwste QLED TV's van Samsung geven een compleet nieuwe dimensie aan televisie kijken. Zowel wanneer de tv aanstaat als wanneer deze uitstaat. Met een Samsung QLED tv kies je voor een fenomenale unieke kijkervaring. Dit zijn de voordelen:

  • Intens heldere kleuren
  • Gaat op in het interieur
  • Onzichtbare kabel
  • Verbeterde kijkhoek
  • Maximale helderheid
  • Antireflectie laag

✓ Intense heldere kleuren

Als er licht op de Nano kristallen schijnt, lichten ze op in een zeer heldere kleur. Alle kleuren zul je tot in het kleinste detail natuurgetrouw ervaren op een QLED tv. De kleuren worden in volledige puurheid weergegeven waardoor je het meest zuivere beeld krijgt. Via de Quantum Dot-technologie worden meer dan een miljard kleuren zichtbaar. Hiermee wordt een kleurvolume van 100% bereikt wat een groter kleurbereik en puurdere kleuren betekent. 

✓ Gaat op in het interieur met Ambient Mode

De QLED televisies van Samsung hebben de ‘Ambient Mode’ Hiermee kan het beeldscherm zich aanpassen aan de omgeving, waardoor je televisie opgaat in het interieur. De QLED tv met Ambient Mode van Samsung geeft je een unieke kijkervaring. En niet enkel als de televisie aanstaat, maar ook wanneer deze uitstaat. Met de Ambient Mode functie hoef je niet langer naar een zwart scherm te kijken in je woonkamer wanneer de tv uitstaat. Met Ambient Mode kun je kiezen voor de volgende opties wanneer het scherm uit staat:

  • Interactieve achtergrond die opgaat in de omgeving en zich aanpast aan het licht
  • Interactieve informatieve achtergrond met bijvoorbeeld het weer, de temperatuur en het laatste nieuws
  • Actieve fotowand met foto's vanaf je mobiele telefoon of vanuit de Samsung Cloud
  • Muziek via je smartphone met bluetooth

Kortom met Ambient Mode van Samsung wordt je televisie dé eyecatcher van je woonkamer! 

✓ Invisible Cable

Een ander groot voordeel van de Samsung QLED tv's is de transparante kabel van 5 meter lang, die bij de Samsung QLED televisies zit. Samsung heeft in deze kabel alle kabels samengevoegd, zelfs de stroom gaat hier doorheen! Deze kabel wordt aangesloten op de One Connect-Box waar alle randapparatuur op aangesloten wordt. De 'One Invisible Connection' zoals Samsung de kabel noemt, zorgt er dus samen met de Ambient Mode functie voor dat je televisie echt helemaal opgenomen wordt in jouw interieur.

QLED aan muur met Invisible Cable

✓ Verbeterde kijkhoek

Ook de kijkhoek van de QLED tv is vergroot. Zo zie je kleuren ook vanuit een extreme kijkhoek veel intenser. Samsung wil niet prijsgeven hoe ze dit verbeterd hebben, maar waarschijnlijk komt dit door het gebruik van een nieuwe subpixelstructuur.

✓ Maximale helderheid

De QLED tv’s hebben een nieuwe beeldtechnologie, genaamd ‘High Dynamic Range’ (HDR). Deze nieuwe technologie zorgt voor een waarheidsgetrouw beeld met een maximale helderheid. Afhankelijk van het model is een QLED televisie 5x helderder dan een gewone tv.

✓ Antireflectie laag

De tv’s hebben een speciale anti reflecterende laag. Hierdoor heeft de tv minder last van reflectie wat zorgt voor meer contrast en helderheid. Zo geven ook de QLED tv’s een diep zwart beeld.

Bekijk hier alle QLED televisies

QLED tv voor gaming & films

Een echte bioscoopervaring in je eigen huis? Met een QLED tv komen alle kleuren levendig naar voren en zijn de details haarscherp. Film kijken wordt hierdoor nog indrukwekkender. Ook de gamefanaat kan zijn hart ophalen bij de nieuwste QLED technologie. Games worden levensecht door de lage input lag. Zo krijg je dé ultieme game-belevenis!

Jouw Samsung QLED tv uitzoeken

Je kent nu de voordelen van de QLED tv. Wil jij deze unieke televisie aan jouw muur hebben? Bekijk hier het volledige aanbod QLED televisies van El Vidas. Heb je aanvullende vragen of wens je extra advies? Vraag gerust een van onze productspecialisten via de chatfunctie.