Salontafel bij bank - trend 2 salontafels bij elkaar

Advies salontafels

Het centrale punt van je zithoek

Bekijk alle salontafels

De salontafel wordt tegenwoordig vaak vervangen door enkele bijzettafeltjes. De ruimte op kleine bijzettafeltjes is echter vaak beperkt. Wil je wat meer ruimte voor glazen, een gezellige vaas bloemen of een leuke accessoire, dan kun je beter kiezen voor de salontafel bij je zithoek. 

Materiaal en vorm salontafel

Een houten salontafel past in bijna elk interieur. Door het gebruik van houten elementen in je interieur krijgt je huis een natuurlijke en warme sfeer. Wil je een modernere en strakke sfeer creeëren, dan kun je kiezen voor een echte eyecatcher. Kies voor een glanzend zwarte salontafel voor een luxe uitstraling of voor een hagelwitte salontafel voor de moderne touch. Een andere optie is een salontafel van glas. 

Qua vorm kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor de rechthoekige salontafel, een vierkante of een ronde. Wil je de woonkamer open en licht houden? Kies dan voor een salontafel met smalle poten. Zo blijft de ruimte onder de tafal grotendeels open, waardoor er meer licht kan passeren. 

Strakke salontafel met dunne metalen poten

Salontafel trends

Een trend die momenteel veel binnen interieurs toegepast wordt is het combineren van de salontafel met een bijzettafel in dezelfde stijl. De salontafel wordt voor de bank gezet en het bijzettafeltje ernaast. Een andere trend die veel terug komt is de houten salontafel, gecombineerd met gekleurde of aluminium poten. Dit geeft naast de warme sfeer van hout, ook een strakke en moderen twist aan je interieur. De laatste trend is dat er steeds vaker gekozen wordt voor het combineren van meedere kleine salontafels. Kortom, de trends van dit jaar zijn:

  • Salontafel + bijzettafel combineren
  • Een salontafel van hout met aluminium
  • Meerdere kleine salontafels combineren

Kies jouw nieuwe salontafel

Ga jij mee met de trends van dit jaar, of kies je voor je eigen stijl? Bij El Vidas vind je een ruim aanbod salontafels. Kom je er nog niet uit, of heb je aanvullende vragen over salontafels of over een specifieke tafel? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten via de chatfunctie.