Barkrukken zwart

Advies over barkrukken

Alles voor een gezellige centrale zitplek in je keuken!

Bekijk alle barkrukken

Zoek je een mooie nieuwe barkruk? Een bar in je keuken is een gezellige centrale zitplaats in je interieur. Ben jij aan het koken, dan zullen de gezinsleden of vrienden en vriendinnen al snel even aan de bar plaatsnemen om te kletsen.

Daarnaast is een bar ook ideaal om aan te eten of voor een gezellige borrel. El Vidas geeft je advies, zodat jij de barkrukken kiest die bij jouw wensen en interieur passen. Klik op een van deze links om snel jouw gewenste advies te lezen!

Type barkrukken | Zithoogte barkrukken | Hoeveel barkrukken | Kleur & materiaal

Type barkrukken

Er zijn twee soorten barkrukken: de vaste en de verstelbare barkruk. Waar de verstelbare kruk handig is omdat hij verstelbaar is, kan de vaste barkruk de meest bijzondere designs hebben.

Vaste barkruk

Vaste barkrukken zijn niet in hoogte verstelbaar en hebben dus geen verstel-mechanisme. Hierdoor kan de kruk ook lichter qua gewicht zijn (afhankelijk van het materiaal waarvan hij gemaakt is). Hierdoor zie je dit type barkruk vaak in meer uitgesproken designs. Daarnaast maakt het dat dit type barkruk eenvoudiger verplaatst wordt.

  • Houten barkrukken in witte keuken
  • Blauwe barkruk in slaapkamer

Kies je voor een vaste barkruk, dan moet je van tevoren goed de hoogte van je bar bepalen, zodat deze past bij de hoogte van je barkruk. De hoogte van de kruk is immersniet meer verstelbaar.

Tip: Kies je voor een vaste barkruk, kijk dan goed naar de hoogte van de kruk én je bar!

Een vaste barkruk staat overigens ook goed in een slaapkamer als stoel! Zo kan het een echte eyecatcher zijn!

Verstelbare barkruk

Het voordeel van een verstelbare barkruk is dat deze qua zithoogte eenvoudig aan te passen is. Dit is ideaal wanneer er bijvoorbeeld kinderen moeten aanschuiven of wanneer er veel lengteverschil is tussen personen. Een ander voordeel van de verstelbare barkruk is dat de zitting vaak ook gedraaid kan worden. Handig wanneer je schuin aan de bar wilt zitten. Zo hoef je niet op te staan om de kruk te verplaatsen.

Een nadeel van de verstelbare barkruk kan zijn dat deze wat zwaarder is door het verstel-mechanisme wat in de poot verwerkt zit. Hierdoor wordt dit type barkruk vaak op 1 plek aan de bar geplaatst en minder snel verplaatst.

  • Groene verstelbare barkrukken
  • Verstelbare barkruk zwart met aluminium poot

Barkruk met rugleuning

Ben je van plan om aan de bar te gaan eten, dan kun je het beste kiezen voor barkrukken met rugleuning. Dit geeft net wat meer comfort. Wanneer je de bar minder vaak denkt te gaan gebruiken, is een barkruk zonder leuning ook prima.

Bekijk alle barkrukken

Zithoogte barkruk

De meest barkrukken zijn tussen de 65 en 75 cm hoog. Echter zijn er ook lagere en hogere barkrukken te krijgen. Bij het kiezen van de juiste hoogte van je barkrukken dien je te kijken naar de hoogte van de bar. De meest gangbare maat van een kookeiland is zo’n 90 – 95 cm hoog. Een bar is vaak tussen de 90 en 110 cm hoog.

Houd rekening met zo’n 25 tot 30 cm ruimte tussen de bovenkant van de bar en het zitvlak van de barkruk. Op die manier creëer je de juiste zithouding aan de bar. Vaste barkrukken hebben vaak een zithoogte van 65 cm of 75 cm.

Tip: Heeft jouw bar geen standaard hoogte? Kies dan voor in hoogte verstelbare barkrukken.

Hoeveel barkrukken

Voor elke barkruk dien je 60 cm te rekenen. Als je dus wilt bepalen hoeveel krukken er aan jouw bar kunnen staan, dien je enkel de lengte van je bar door 60 cm te delen. Bij een bar in een keuken worden meestal 2 of 3 barkrukken geplaatst. Moet je een speciale ruimte inrichten en heb je een groot aantal barkrukken nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat, dat mag ook via de chat!

3 barkrukken zwart aan bar in woonkamer

Kleur & Materiaal

Barkrukken zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. De trendkleur die we veel in interieurs zien terugkomen is de cognac barkruk. De cognac kleur geeft jouw interieur een vintage, stoere maar toch moderne uitstraling en wordt daarom veelvuldig gekozen als alternatief voor een witte of zwarte barkruk.
De zwarte barkruk, maar ook de donkergrijze barkruk blijft populair. Deze kleuren zijn tijdloos, staan binnen elk interieur en geven jouw woonkeuken een luxe uitstraling.

Qua onderstel is de verchroomde poot een blijvende trend. Wil je een iets uniekere uitstraling? Kies dan voor een barkruk met zwarte poten. Dit geeft de barkruk een wat luxere uitstraling en daarnaast zie je daar minder snel vingerafdrukken op!

Jouw barkrukken uitzoeken

Nu weet je waar je op moet letten bij het uitkiezen van jouw nieuwe barkrukken. Bekijk hier het complete aanbod barkrukken van El Vidas. Kom je er toch nog niet uit of heb je aanvullende vragen? Vraag gerust een van onze productspecialisten via de chatfunctie.

Bekijk alle barkrukken