LG QNED miniled en NanoCell line-up bekendgemaakt

Een tijdje geleden heeft LG zijn QNED miniled-tv's aangekondigd, tijdens CES is de line-up van deze modellen en de NanoCell-series bekendgemaakt. De NanoCell modellen kennen we al van voorgaande jaren, de QNED is nieuw dit jaar. Dit type tv combineert NanoCell met miniled. Miniled bestaat uit duizenden kleine leds en maakt veel meer dimbare zones mogelijk dan Full Array Local Dimming. Dit resulteert in een veel beter contrast, hogere helderheid en minder blooming. De QNED miniled-tv's zijn verkrijgbaar in 4K en 8K. Het 86-inch model heeft 30.000 minileds en 2500 dimming zones. De kleurweergave is veel preciezer dan bij voorgaande LCD-tv's.

De QNED95- en QNED99-serie toont beelden in 8K en worden voorzien van de Alpha Gen 4 Processor. Deze processor verbetert beeld en geluid aan de hand van AI. Zo herkent AI Picture Pro personen en objecten, hierdoor kunnen ze van elkaar worden gescheiden zodat er meer diepte in het beeld ontstaat. De processor zorgt ervoor dat het volume gelijk blijft bij het switchen tussen apps en bronnen. De QNED90-serie heeft 4K-resolutie en beschikt over de minder krachtige Alpha 7 Gen 4 Processor. Alle QNED miniled-tv's beschiken over HDMI 2.1-aansluitingen, 4K120, eARC en ALLM. VRR is jammer genoeg alleen te vinden op de QNED90-serie. Voor gamers is deze serie dan ook de betere keuze.

De NanoCell-tv's bestaan uit de NANO85-, NANO90-, NANO95- en NANO99-serie. Deze toestellen beschikken alleen over de NanoCell-techniek en niet over miniled. Beelden worden getoond in 4K. In het hart van de NANO95- en NANO99-serie vind je de intelligente Alpha Gen 4 Processor. De NANO85- en NANO90-series bieden ondersteuning voor VRR. Hiermee wordt de refresh rate constant aangepast op de framerate van je pc of console. Hierdoor heb je geen last meer van haperende beelden tijdens het gamen.

De releasedata en de verkoopprijzen zijn helaas nog niet bekend. Hou hiervoor onze website in de gaten.