LG buigt een 48 inch OLED-scherm

LG houdt niet van stilstaan en heeft daarom enkele dagen voor de start van CES 2021 een buigbaar 48 inch OLED-scherm aangekondigd. Het scherm kun je op basis van je voorkeur helemaal vlak maken of buigen. De gebogen stand is voornamelijk voor gamers bedoeld.

In de LG wandelgangen wordt dit scherm ook wel de Bendable Cinematic Sound OLED genoemd. Zoals de naam al zegt beschikt dit scherm over een ingebouwd audiosysteem. Het bijzondere aan dit systeem is dat het niet uit speakers bestaat, maar geluid produceert door het scherm te laten trillen. Deze techniek wordt ook gebruikt bij de Sony OLED-tv's. LG belooft een indrukwekkende geluidsweergave. We zullen de hands-on reviews tijdens CES 2021 moeten afwachten om te kijken of LG doet wat het belooft.

Dit scherm is een goede keuze voor de gamers onder ons. Zo beschikt dit scherm over een responstijd van 0,1 ms en een refresh rate van 120 Hz. Dankzij de OLED-technolgie geniet je van perfecte zwartwaarden en een oneindig contrast. Hierdoor heb je een groot voordeel t.o.v. tegenstanders die gamen op een standaard scherm.