Nieuwste tv 2020

Nieuwste tv's van 2020

Het is bijna niet voor te stellen, maar elk jaar weten fabrikanten televisies weer te voorzien van nieuwe technieken en technologieën. De tv is in de loop van de jaren veranderd van kijkbuis naar een hulpmiddel in het dagelijkse leven. Zo zijn veel 2020 tv's te koppelen met smart-home apparaten en vormen ze zo een centrale hub voor je woning. Je kunt bijvoorbeeld je verlichting dimmen via de tv of een melding op de tv ontvangen wanneer de was klaar is. Vroeger had je altijd een afstandsbediening nodig voor het bedienen van de tv, tegenwoordig kan het steeds vaker door middel van spraakbediening of een app op je telefoon. TV-kijken is inmiddels zo geëvolueerd dat er eigenlijk geen sprake meer is van simpel tv-kijken. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen, want de nieuwste tv's bestel je het voordeligst bij el-vidas.nl!

2020 televisie trends en ontwikkelingen

  • Dolby Vision IQ
  • Filmmaker Mode
  • Gaming TV
  • 48 inch OLED-tv
  • TV's met AI

Dolby Vision IQ

Dolby Vision IQ past de helderheid van de Dolby Vision HDR-weergave aan op de hoeveelheid licht in de kamer. Een ingebouwde lichtsensor detecteert de lichtomstandigheden en op basis van deze data past Dolby Vision IQ het contrast, de kleur en de helderheid aan. Hierdoor heb je geen last van te felle beelden in donkere kamers of te donkere beelden in verlichte kamers. Je geniet dus altijd van een optimale HDR-weergave. Deze technologie vind je op een aantal LG OLED-tv's en Panasonic OLED-tv's. Sony gebruikt in plaats van Dolby Vision IQ, een eigen techniek: Ambient Optimization.

Filmmaker mode

Deze beeldmodus is bedacht door de UHD Alliance. Deze groep wordt gevormd door grote spelers uit de film- en tv-industrie. Denk  hierbij aan Sony, Samsung, Panasonic, Dolby, Paramount Pictures, Universal en Warner Brothers. Met de Filmmaker Mode wordt content weergegeven zoals de maker het bedoeld heeft. Elke vorm van processing, die de tv doet, wordt uitgeschakeld. Motion op tv's is een punt waar veel filmmakers problemen mee hebben. Veel merken voegen met behulp van technieken extra frames toe aan het beeld. Beelden zien er vloeiend uit, maar zijn onnatuurlijk. Door deze technieken uit te schakelen zien films er weer cinematisch uit.

Gaming TV

Televisies worden steeds geschikter voor professional gaming. Zo bieden merken als LG, Samsung en Sony ondersteuning voor technieken als G-Sync, FreeSync of Variable Refresh Rate. Met HDMI 2.1 is er een maximale beeldweergave van 4K met 120 Hz mogelijk. Elk jaar wordt de input lag op televisies weer verbeterd. Hierdoor kunnen gaming tv's steeds beter concurreren met gaming monitoren. Gamers worden steeds meer overtuigd om op een tv te gamen in plaats van op een monitor.

48 inch OLED-tv

Steeds meer mensen zijn geinteresseerd in een OLED-tv. Deze waren eerder alleen vanaf 55 inch beschikbaar. Voor veel huiskamers is een 55 inch televisie te groot, de vraag naar een 48 inch OLED-tv was dan ook enorm. Mensen hebben er lang op moeten wachten, maar de 48" OLED-tv's komen in 2020 eindelijk op de markt. Veel keus is er niet, LG en Sony brengen allebei één model op de markt. Sony komt met de KD-48A9 en LG komt met de OLED48CX6LB.

TV's met AI

Televisies worden al een tijdje voorzien van AI, denk aan bijvoorbeeld 4K-upscaling. Dit jaar gaat AI een grotere rol spelen. Zoals eerder vermeld, kunnen sommige toestellen de HDR-weergave aanpassen aan de lichtomstandigheden. Niet alleen op gebied van beeld speelt AI een rol, het geluid wordt ook slimmer aangestuurd. De Ambient Optimization van Sony meet de ruimte en detecteert objecten zoals tafels, kasten en gordijnen en stemt de akoestiek hierop aan. Het geluid klinkt daardoor altijd optimaal.



  • Samsung nieuwste tv's
  • Sony nieuwste tv's
  • LG nieuwste tv's