Sony kondigt modulaire microled-displays aan

Sony heeft tijdens CES2021 zijn eerste microled-schermen geïntroduceerd onder de naam, Chrystal LED. De schermen zijn modulair, dit betekent dat je de losse schermen kunt samenvoegen tot een gigantisch scherm. Er komen twee modellen op de markt, de C-series en de B-series. 

De C-series draait vooral om het bereiken van een hoog contrast, hierbij wordt een verhouding van 1.000.000:1 genoemd. Hiernaast zijn de displays voorzien van een 'diepzwarte coating', waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in showrooms, lobby's en studio's. De maximale helderheid ligt in lijn met de helderheid van OLED-tv's, 800 cd/m². De B-series heeft een hogere piekhelderheid, 1800 cd/m². Hierdoor is het scherm vooral bedoeld voor filmmakers. De schermen hebben een matte antireflectiecoating. Het contrast is daarom lager dan van de C-series.

Beide modellen worden aangestuurd door een X1 Processor. De Chrystal LED-displays bieden ondersteuning voor o.a. HLG, HDR10, 120fps en 3D. De geïnteresseerden onder ons zullen diep in de buidel moeten tasten. De prijzen zijn nog niet bekend, maar als je naar de prijs van Samsung's microled-tv kijkt dan kun je ook voor het scherm van Sony een stevig prijskaartje verwachten.