SmartThings-hub wordt ingebouwd in tv's, monitoren en koelkasten

Tijdens CES 2022, het grootste tech-evenement van het jaar, presenteert Samsung de belangrijkste aankondigingen. Samsung maakt onder andere bekend dat de SmartThings Hub-software in 2022 wordt geïntegreerd in diverse tv's, monitors en koelkasten. Deze integratie maakt connectiviteit mogelijk waardoor Samsung-producten tegelijkertijd kunnen worden bediend.

Miljarden apparaten zijn momenteel compatibel met SmartThings en door de komende ondersteuning van de nieuwe smart-home standaard Matter worden de mogelijkheden vergroot. Een Matter is een standaard die verschillende verbindingsprotocollen combineert zoals Wifi en Bluetooth. Met de integratie van de SmartThings Hub haal je alles uit je Samsung-apparaat. In de loop van 2022 komen de uitbreidingen van SmartThings Hub voor bepaalde Samsung-producten op de markt.

Over SmartThings

SmartThings wil de toekomst van IoT aansturen. Het Internet of Things (IoT) bestaat huishoudelijke apparaten die met het internet zijn verbonden. SmartThings is in 2012 gelanceerd en is één van de oprichters van de Connectivity Standards Alliance. Dit is een organisatie die wereldwijde standaarden voor het IoT creëren, onderhouden en leveren.

Samsung levert momenteel ook producten die kunnen worden bediend door middel van SmartThings. De Samsung RS6HA8880B1 Amerikaanse koelkast, de Samsung WW80T854ABT wasmachine en de Samsung RF65A977FSG koelkast zijn al voorzien van SmartThings.