8K UHD televisies, de innovatie van 2019

8K Ultra HD televisies

De nieuwste kijksensatie

Bekijk alle 8K UHD televisies

Al in oktober 2018 zijn de eerste 8K televisies geïntroduceerd. De 8K tv is de opvolger van de 4K en langzamerhand zullen er steeds meer modellen verschijnen met 8K Ultra HD. Onder andere LG en Samsung hebben 8K televisies uitgebracht.

Wat is 8K Ultra HD?

Een 8K UHD tv heeft vier keer zoveel pixels als een 4K televisie. Dat betekent dus dat de beeldkwaliteit van de 8K televisie nog beter, scherper en mooier is dan die van de 4K tv. Een 8K UHD televisie heeft 7680 x 4320 pixels, wat meer dan 33 miljoen pixels betekent. Een 4K UHD televisie heeft ‘maar’ 3840 x 2160 pixels, zo’n 8 miljoen.

Wanneer een 8K televisie kopen?

Een 8K tv biedt al wel heel veel voordelen qua kijkplezier én kwaliteit. Wil jij dus het beste van het beste qua kijkscherpte? Dan moet de 8K televisie zeker in jouw woonkamer staan. Hieronder lees je meer over de voordelen van de 8K UHD televisies.

De 8K televisies zijn voorzien van een geavanceerde techniek die ervoor zorgt dat ook content van een lagere kwaliteit extra scherp getoond wordt. Samsung werkt bijvoorbeeld met kunstmatige intelligentie die op die manier extra pixels aan het scherm toevoegt. Zo wordt ook een film van mindere kwaliteit extra gedetailleerd getoond.

Voordelen 8K UHD tv

Een 8K tv heeft zeker voordelen. Sowieso loop je natuurlijk qua techniek en functionaliteiten voorop wanneer je deze beeldbuis in huis haalt. Maar daarnaast is de 8K televisie ook een lust voor het oog. Dit zijn de voordelen:

  • Nog scherpere en helderdere beelden
  • Minder last van hoofdpijn en de ogen bij grote schermen
  • Superieur geluid

✔ Nog scherpere en heldere beelden

Dankzij de hogere resolutie worden beelden nog helderder getoond. Dat betekent dus dat details nog scherper zijn. De 8K UHD televisie heeft 7680 x 4320 pixels. Dat zijn in totaal meer dan 33 miljoen pixels. Vooral kleine details in films, games, sportwedstrijden of series zul je hierdoor nog scherper zien. Bijvoorbeeld gras in een voetbalwedstrijd, of zandkorrels in een woestijn. Hoe groter je de 8K televisie koopt, hoe meer voordeel je hiervan hebt.

✔ Minder last van hoofdpijn en de ogen

Doordat de 8K UHD tv gebruik maakt van nog meer pixels, betekent dit dat het oog meer rust krijgt bij het televisie kijken. Het beeld is zo scherp en helder, dat het oog minder hoeft bij te stellen. Waar je bij een andere tv last van de ogen krijgt als je te dicht op de televisie zit, is dit bij een 8K veel minder van toepassing door de uitmuntende beeldscherpte. Dit betekent dus dat een 8K tv ook ideaal is voor een kleinere woonkamer, waar de ideale kijkafstand misschien iets kleiner is dan gewenst.

✔ Superieur geluid

Het geluid van de nieuwste 8K UHD televisies, laat je nog meer opgaan in de voetbalwedstrijd, film of game die jij aan het doen bent. Samsung heeft de kwaliteit van het geluid van haar 8K QLED televisies zo geoptimaliseerd dat je een nog betere én realistischere ervaring hebt bij het televisie kijken. Wordt er bijvoorbeeld gescoord in een voetbalwedstrijd? Dan zal het geluid van de televisie automatisch harder gaan, zodat jij ervaart alsof je tussen het juichende publiek op de tribune zit.

Bekijk hier alle 8K televisies

8K UHD tv kopen

Wil jij het nieuwste van het nieuwste en dé ultieme kijkervaring in huis halen? Op dit moment hebben Samsung en LG de 8K televisie in haar assortiment. Dit zijn onder andere 8K QLED televisies.

Samsung 8K tv

De 8K UHD televisies van Samsung zijn QLED-, en Neo QLED televisies. Deze 8K QLED televisies zijn voorzien van Ambient Mode, One Remote Control en een krachtige Quantum 8K Processor. Daarnaast heeft Samsung speciale software die ervoor zorgt dat ook lage kwaliteit content extra scherp getoond wordt, doordat er extra pixels gecreëerd worden. De Samsung 8K QLED tv's zijn verkrijgbaar in de maten: 55 inch tot 86-inch.

LG 8K tv

Dit jaar worden er vijf series van de QNED op de markt gebracht. Deze modellen hebben een regulier lcd-scherm, maar de achtergrondverlichting bestaat uit duizenden minileds die in groepen aan te sturen zijn. Deze technologie zorgt voor een hoger contrast en betere helderheid. Van de vijf series beschikken er maar vier over de minled-techniek met local dimming.

De eyecatcher onder de QNEDs is de 99-serie. De tv’s in deze serie zijn uitgerust met circa 2500 dimming zones, beschikken over een 100Hz paneel en hebben 8K-resolutie.

Bekijk hier alle 8K televisies