Televisie in woonkamer, de trends van 2019

Televisie trends 2019

Innovatie & de nieuwste televisie modellen van 2019

▶ Bekijk alle televisies

Elk jaar worden de nieuwste trends op het gebied van televisie onthuld tijdens de CES, welke begin januari plaatsvindt. De CES is dé technologiebeurs waar bedrijven tonen waar ze mee bezig zijn. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen voor o.a. televisies onthuld door de grote bedrijven als Samsung en LG. Dit zijn de televisie trends van 2019.

OLED televisies van LG

LG lanceert medio 2019 weer een volledig nieuwe lijn OLED televisies. Er worden 5 nieuwe modellen uitgebracht: de LG B9-serie, de LG C9-serie, de LG E9-serie, de LG W9-serie en de LG Z9-serie. Het kleinste model is 55 inch en de grootste nieuwe LG televisie in 2019 is 88 inch. Lees hier meer over de nieuwe LG OLED televisies van 2019.

QLED technologie van Samsung

In 2019 verandert de techniek achter twee veel verkochte modellen televisies van Samsung. Zowel de ‘The Frame’ als ‘The Serif’ televisiemodellen van Samsung worden voorzien van de quantum dot-technologie. Hierdoor worden kleuren nog realistischer, zwart nog zwarter en ervaar je een hoger contrast. Kortom, een nog betere kijkervaring met de Samsung televisies in 2019!

▶ Bekijk hier alle Samsung QLED televisies

Kunstwerk televisie van Samsung

Samsung had in 2018 al televisies die kunst kunnen tonen wanneer de tv uit staat. Zo kijk je niet langer tegen een zwart scherm aan, maar gaat de televisie op in het interieur. Deze technologie wordt ‘Ambient Mode’ genoemd.

In 2019 krijgen de ‘The Frame’ televisiemodellen van Samsung een nog ruimer aanbod aan kunstwerken. Ook krijgt dit televisiemodel ondersteuning voor Samsung spraakassistent Bixby. In 2018 was dit model televisie exclusief te koop in woonwinkels. Nu, in 2019 is ‘The Frame’, maar ook ‘The Serif’ te koop via El Vidas, bekijk de 'The Frame' televisiemodellen van Samsung hier:

The Frame UE55LS03 | The Frame UE65LS03 | The Frame UE43LS03N

NanoCell tv’s van LG

In 2019 lanceert LG de nieuwe premium LCD tv’s van de SM9X en de SM8X serie. Deze televisies worden gelanceerd onder een nieuwe naam: NanoCell tv om zo de nieuwe technologie voor het beeld te benadrukken.

De NanoCell tv’s zijn voorzien van beter beeld, heldere kleuren in een bredere kijkhoek en hebben een dunne rand en een slank ontwerp. Daarnaast zorgen ze voor een nog betere kijkervaring dankzij het deep learning algoritme waarmee beeld en geluid geoptimaliseerd worden.

Tevens wordt HDMI 2.1 toegevoegd aan enkele NanoCell tv’s van LG. Dit betekent nog vloeiendere bewegingen met 120 frames per seconde. Ideaal voor het kijken van sportwedstrijden, actiefilms of het doen van games.

Oprolbare tv’s van LG

Tijdens de CES van 2018 kondigde LG de oprolbare televisie al aan, nu op de CES 2019 heeft LG de allereerste oprolbare tv geïntroduceerd: de LG OELD65R9. Naar verwachting zal de oprolbare televisie vanaf dit jaar, 2019, gewoon te koop zijn!

Het is een OLED televisie van 65 inch waarvan het scherm opgerold kan worden in 3 verschillende standen. Heb je de televisie niet nodig, of wil je hem even helemaal uit beeld hebben, bijvoorbeeld wanneer je enkel muziek wilt luisteren, dan rol je het scherm gewoon op. Hier lees je meer over deze allereerste oprolbare tv van LG!

Wil jij de eerste zijn die deze nieuwe televisie straks in huis heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, onder aan de website of kom regelmatig terug voor het laatste nieuws.

8K-televisies

De 4K-tv is inmiddels de nieuwe standaard in televisieland, waar dit enkele jaren terug nog Full HD was. In 2019 verschuift de focus naar 8K-tv’s. Naar verwachting zal er in 2019 ook steeds meer content beschikbaar komen voor 8K televisies. Zowel Samsung als LG zullen in de line-up van 2019 nieuwe 8K-modellen tonen.

HDR10+ content

HDR10+ content kan momenteel getoond worden op Samsung, Philips en Panasonic televisies. Echter ontbrak deze content tot nu toe. Naar verwachting zal in 2019 HDR10+ content geproduceerd worden.

Andere trends van 2019 van de CES

  • 5G gaat uitgerold worden
  • Nog meer en nieuwere smart functionaliteiten
  • VR- & AR functionaliteiten gaan doorbreken

Wij zullen deze pagina regelmatig updaten met nieuwe trends gedurende het jaar. Houd deze pagina dus in de gaten!