Micro LED

Flat panel display technologie voor topkwaliteit schermen. Micro LED bestaat uit microscopische deeltjes die pixels vormen. Hierdoor kun jij in het comfort van jouw huis genieten van topkwaliteit schermen die bestaande uit Micro LED. Vergelijkingen met andere soorten technologieën laat zien dat Micro LED betere contrasten, reactietijden en ook nog efficiënte energiegebruik heeft. Hierdoor heb je alles voor zowel gemak en duurzaamheid! In ons uitgebreid assortiment heb je keuze uit verschillende televisies die bestaan uit Micro LED. Bij ons geniet je daarnaast ook van een snelle levering en heb je jouw aankoop zo snel mogelijk in huis.

Een Micro LED is een LED die kleiner is dan 100 micrometer. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Elke pixel op een beeldscherm bestaat uit een rode, groene en blauwe subpixel. Door de LED-technologie geeft elke pixel zijn eigen licht af en kan deze eenvoudig aan- en uitgeschakeld worden. Zo heb je een scherm met uitmuntende zwarttinten, goede contrasten en een aangename kijkhoek. 

Waar de Micro LED zich onderscheidt is de hoge energie efficiëntie in combinatie met de helderheid. LEDs zijn enorm energie-efficiënt en een Micro LED zal deze efficiency alleen maar vergroten. Zo stelt fabrikant InfiniLED dat de Micro LED 20 tot wel 40 keer zo duurzamer is dan andere scherm technologieën. Daarnaast heeft de hogere helderheid ook nog een groter voordeel voor extra HDR weergave, hier wordt de beeldkwaliteit nog beter.  Om mee af te sluiten de levensduur is ook uitstekend. Dit allemaal zorgt ervoor dat de Micro LED een heleboel voordelen van zowel LCD als OLED combineert!