HDMI eArc 

Het overbrengen van beeld en geluid kan gecombineerd worden met de HDMI eArc. Dus klaar met al dat gedoe van te veel bedradingen en alles lekker met één kabel. Met een verhoogde bitrate en audio bandwijdte is de HDMI eArc de meest veelzijdige kabel die er tegenwoordig op de markt te krijgen is. Hierdoor geniet u van zowel topkwaliteit beeld als geluid, en dat met maar één HDMI eARC kabel. 

De HDMI eArc is de geüpdatet versie van de HDMI Arc. Op voorhand lijken de 2 kabels hetzelfde, maar technisch kunnen de 2 kabels niet meer verschillen. De originele Arc maakt gebruik van een CEC-kanaal gebruikt voor communicatie tussen de tv en de audioapparatuur. De eArc daarentegen grijpt naar het datakanaal die gebruikt wordt om een netwerkverbinding over te brengen. De combinatie van Ethernet over HDMI-kabel is niet nieuws, maar in praktijk te weinig gebruikt. Deze stap is veelbetekenend. Dit komt omdat HDMI met CEC qua prestaties te wispelturig presteert. Dit betekent dat de samenwerking tussen TV en audio-installatie niet voldoende is. Dit kan zorgen voor volumeveranderingen of in het alle slechtste geval zelfs stiltes. De HDMI eArc onderscheidt zich in dit geval met een beter samenspel tussen audio en televisie. Hierdoor wordt het geluid perfect gesynchroniseerd met het afgespeelde beeld. 

Bekijk ons hele assortiment aan kabels op onze website en daarnaast geniet je bij El Vidas altijd scherpe prijzen en snelle levering!