Gaming tv advies

De beste gaming tv's

Haal meer uit je games!

Bekijk alle gaming tv's

De beste speelervaring hebben tijdens het gamen? Wil jij de meest fantastische graphics en een übersnelle reactietijd hebben? Kies dan voor een tv die geschikt is voor het gamen.

Gaming tv specificaties

Deze specificaties zijn belangrijk voor het hebben van de beste gaming tv:

  • Lage input lag
  • Game mode
  • HDMI 2.1
  • Variable Refresh Rate (VRR)
  • Auto Low Latency Mode (ALLM)
  • Hoge resolutie

Lage input lag, snelle reactietijd

Vooral bij het spelen van actiegames is een lage input lag van groot belang. Hoe lager de input lag van een televisie is, hoe minder vertraging er is tussen het indrukken van de knoppen en het uitvoeren van de actie op het scherm. Je wilt natuurlijk niet dat de vijand jou eerder neerhaalt tijdens Call of Duty dan dat jij hem in het vizier hebt! Voor de gamers die snelle of actievolle games spelen raden wij tv's aan met een input lag van onder de 20 ms. Zo blijf jij je tegenstanders een stapje voor.

Beeldkwaliteit

Een tweede belangrijk punt wanneer je een nieuwe tv koopt voor het gamen, is de beeldkwaliteit. Je wilt jouw game visueel natuurlijk zo gelikt mogelijk zien. Dat betekent de beste scherptediepte verhouding, een groot kleurbereik en een beeld waarbij zwart ook echt zwart is.

Is een hoog contrast voor jou belangrijk? Kies dan voor een tv uit het hoger segment zoals een OLED-tv. De OLED tv geeft je natuurgetrouwe kleuren en zorgt dat je ook de kleinste details in de schaduw ziet. Kijk wel goed naar de input lag van de OLED tv of QLED tv die jij wilt kopen, zodat deze voldoet aan jouw wensen.

HDR

8K komt eraan, maar voor nu is het advies nog om voor een 4K resolutie te kiezen. Hoe hoger de resolutie, hoe meer details je ziet en hoe meer kleurtonen je kunt waarnemen. Wel is het dan belangrijk dat de 4K tv HDR ondersteunt. Een tv met HDR kan je tot 1000 miljoen kleuren tonen. Een televisie zonder HDR ‘maar’ 17 miljoen. Kortom, een 4K mét HDR zorgt voor nog realistischere kleuren!

Spelcomputers & tv

Heb je een PS4, Xbox One of Nintendo Switch, dan kun je met de meeste televisies gewoon uit de voeten, zolang de input lag maar maximaal 50 ms is.

Heb jij een PS4 Pro, Xbox One X of een Xbox One S, dan heeft jouw ultieme gaming tv meer specificaties nodig. Deze spelcomputers ondersteunen namelijk 4K en HDR. Wil jij dus de beste beeldkwaliteit ervaren tijdens het gamen, zorg dat je dan een tv koopt die aan deze specificaties voldoet!