Eetkamerstoelen aan eettafel

Fauteuil advies

Zo zit je als een koning of koningin op jouw troon!

Bekijk alle fauteuils

Op zoek naar een comfortabele nieuwe fauteuil? Maar wat is nou eigenlijk een fauteuil en wat is het verschil met een stoel? En hoe kies je nu de ideale fauteuil voor jouw interieur? El Vidas geeft je advies!

De juiste fauteuil kiezen | Wat is het verschil tussen een stoel en een fauteuil? 

Dé juiste fauteuil kiezen

Een nieuwe fauteuil kiezen is niet zomaar iets. Een fauteuil is namelijk een meubelstuk wat vaak een aantal jaren in je interieur blijft staan. Daarom is het belangrijk om goede afwegingen te maken, zodat jij de juiste fauteuil kiest waar je een optimaal zitcomfort in hebt. Let bij het kiezen van je nieuwe fauteuil daarom op de volgende punten:

1. In welke ruimte komt de fauteuil te staan?

De belangrijkste vraag, waar komt de fauteuil te staan. Komt de fauteuil in de woonkamer, of misschien in de studeerkamer of serre te staan. Afhankelijk van de ruimte weet je ook welke kleur en wat voor model de fauteuil moet hebben. Hij moet natuurlijk wel bij de stijl van jouw interieur aansluiten.

2. Functionaliteiten fauteuil

Er zijn verschillende type fauteuils. De ‘gewone’ fauteuil, zonder extra functies, of kies je juist voor een fauteuil met bijvoorbeeld een relaxstand of sta-op functie. Ook zijn er bijvoorbeeld fauteuils met een massagestand. 

Die extra functies klinken altijd leuk, maar vraag je goed af of jij die echt nodig hebt en of dat de reden is waarom jij op zoek bent naar een nieuwe fauteuil.

3. De voet van de fauteuil

Afhankelijk van je wensen en je interieur, zoek jij een fauteuil die bij je past. Staat de fauteuil voor het raam, in de woonkamer of serre? Dan is het handig om bijvoorbeeld voor een draaibare fauteuil te kiezen. Zo kun je of lekker wegdromend naar buiten kijken, of gezellig kletsen met de anderen in de ruimte. 

Ook het materiaal van de voet van de fauteuil geeft uitstraling aan je interieur. Kies je voor de robuuste, landelijk of Scandinavische stijl, dan kun je voor de houten voet gaan. Wil je modern en een luxere uitstraling, dan kun je voor de metaallook kiezen. 

4. Het model fauteuil

Het model is natuurlijk enorm belangrijk. Wil je een moderne, luxe uitstraling, een echt pronkstuk in je interieur, of kies je juist voor een comfortabele fauteuil. 

  • Gele relaxstoel in woonkamer
  • Gele relaxfauteuil met houten poten

5. Kleur en materiaal

Het laatste punt waar je naar gaat kijken voor je nieuwe fauteuil is de kleur en het materiaal. Vaak heb je wel direct een kleur in je hoofd, maar afhankelijk van het type materiaal wat je kiest, kan de kleur net even anders uitvallen. De kleuren die we anno 2018 veel in het interieur zien terugkomen is strak wit, luxe zwart en warm cognac.

Qua materiaal is een lederen look fauteuil de trend. Wil je een wat warmer zitcomfort? Kies dan voor een stoffen bekleding. 

Bekijk hier alle fauteuils

Wat is het verschil tussen een stoel en een fauteuil?

Wat is het verschil tussen een stoel en een fauteuil? Is er eigenlijk wel een verschil of zijn deze woorden synoniem aan elkaar? In principe wordt met beide woorden het zitmeubel bedoeld. Vaak wordt er nog een extra woord aan toegevoegd, om meer duidelijkheid aan het type stoel of fauteuil te geven. 

Zo kennen we de eetkamerstoel en de sta-op stoel, maar de relaxfauteuil. Vaak wordt het woord fauteuil gebruikt voor een luxere uitvoering van een stoel. Het gaat dus om dat stukje extra comfort. 

Kortom, een officieel verschil is er dus niet. Het zijn twee termen, die beiden gebruikt worden voor verschillende zitmeubelen. 

Bij El Vidas gebruiken wij het woord ‘stoel’ bij de categorieën eetkamerstoelen en het woord ‘fauteuil’ voor de luxere stoelen voor in de woonkamer. De fauteuil is bij El Vidas een comfortabele luxe stoel. 

Zwarte fauteuil in woonkamer

Een nieuwe fauteuil kopen

Nu weet je op welke punten je moet letten bij het kopen van jouw nieuwe zittroon. Bekijk hier het complete aanbod fauteuils van El Vidas. Wens je hulp bij het kiezen van de juiste fauteuil of heb je aanvullende vragen? Vraag gerust een van onze productspecialisten via de chatfunctie. 

Bekijk hier alle fauteuils