Bureaustoel zwart thuiskantoor

Bureaustoel advies

Werken in stijl en met optimaal zitcomfort!

Bekijk alle bureaustoelen

Zoek je een goede nieuwe bureaustoel? El Vidas geeft je advies, zodat jij de bureaustoel kiest die bij jouw behoefte past. Ook helpen wij je bij het juist instellen van je bureaustoel, zo weten wij zeker dat je straks comfortabel zit!

De juiste bureaustoel kiezen | Een bureaustoel instellen

De juiste bureaustoel kiezen

Bij het kiezen van je bureaustoel, zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden:

  1. Waar ga je de bureaustoel voor gebruiken?
  2. In welke kamer komt de bureaustoel te staan?
  3. Wie gaat de bureaustoel voornamelijk gebruiken?
  4. Hoeveel uur per dag zit je op de bureaustoel?

1. Waar ga je de bureaustoel voor gebruiken?

Ga je de bureaustoel gebruiken voor het werk, of juist voor hobby’s zoals gamen? Wanneer je op zoek bent naar een bureaustoel van waaruit jij moet werken, kun je het beste kijken naar een ergonomische bureaustoel. Deze stoel kan je namelijk aanpassen aan je lichaam. 

Zoek je een bureaustoel specifiek voor het gamen, kies dan voor een specifieke gamestoel. Deze stoel heeft een stoere uitstraling en zorgt dat het lichaam een ontspannen houding heeft tijdens het gamen. 

2. In welke kamer komt de bureaustoel te staan?

Komt de bureaustoel in de woonkamer te staan, of op kantoor? Staat de stoel meer in het zicht voor anderen, dan kun je kiezen voor een wat luxere uitvoering, bijvoorbeeld een directiestoel. Een directiestoel biedt vaak wat extra comfort, echter heeft hij wel minder instelmogelijkheden. 

3. Wie gaat de bureaustoel voornamelijk gebruiken?

Zorg dat diegene die vaak op de bureaustoel moet zitten, de juiste bureaustoel uitzoekt. Hij/zij moet immers het grootste gedeelte van de tijd op deze stoel zitten. Het is dan ook belangrijk dat de stoel aan zijn/haar wensen voldoet.

4. Hoeveel uur per dag zit je op de bureaustoel?

Zit je slechts enkele uren per week op de bureaustoel, dan kun je kiezen voor een wat eenvoudigere variant. Maar zit je dagelijks meer dan een halve dag op de stoel, kies dan voor een stoel die je compleet op maat kunt instellen.
Belangrijk is dat je dan kiest voor een bureaustoel waarbij je de rugleuning en ook de armleuningen zelf kunt instellen. De zithoogte kun je bij elk type bureaustoel zelf instellen.

Bekijk alle bureaustoelen

Bureaustoel in werkkamer

Een bureaustoel juist instellen

Een goede zithouding is zeer belangrijk en kan vele klachten voorkomen. Het is daarom heel belangrijk om de bureaustoel goed in te stellen. Hieronder lees je diverse tips voor het juist instellen van jouw bureaustoel:

Zitting instellen

De juiste zithoogte is wanneer je met je benen in een hoek van 90 graden zit. Qua zitvlak is het belangrijk dat je onderbenen vrij zijn van de voorrand van de bureaustoel. 

Armleuningen

Idealiter dien je het bureau te gebruiken om je armen op te steunen. Het advies is dan ook om armleuningen omlaag te zetten, zodat je met de bureaustoel onder het bureau kunt. 

Rugleuning

Sommige rugleuningen kun je ook in hoogte verstellen. Ga goed rechtop zitten op de stoel en zorg dat de bolling van de rugleuning de vorm van jouw rug volgt.
Veel rugleuningen kun je ook kantelen. Stel de rugleuning zo in, zodat jij rechtop zit, zonder dat je daarvoor kracht zet tegen de rugleuning.

Jouw bureaustoel uitzoeken

Met deze 4 tips weet je nu hoe jij jouw ideale bureaustoel uitkiest. Bekijk hier het ruime aanbod bureaustoelen van El Vidas. Kun je geen keuze maken of heb je aanvullende vragen? Vraag gerust een van de productspecialisten van El Vidas via de chatfunctie.

Bekijk alle bureaustoelen