Barbecue advies - barbecue op terras

Advies barbecue

Het startpunt van iedere zomer: barbecue-avond in de tuin!

Bekijk alle barbecues

Zodra de eerste zomerse zonnestralen doorkomen, wordt de barbecue-avond gepland. Heerlijk genieten met vrienden of familie van de lekkerste vlees- en visgerechten van de barbecue. Maar welk type barbecue kun je nou het beste gebruiken? Wij zochten het voor je uit, zodat jij precies weet welke barbecue bij jouw ideale zomerse avond (of middag) past! 

 Type barbecues | 

Welk type barbecue past bij mij?

Ieder persoon is verschillend en zo ook de barbecue stijl. De een is beter in het voorbereiden en de ander is dé masterchef achter de grill. Er zijn drie type barbecues:

 • Houtskoolbarbecue
 • Gasbarbecue
 • Elektrische barbecue

De barbecues hebben allemaal verschillende voor- en nadelen. De belangrijkste vraag is: "wil jij de echte barbecue/ grill smaak?". Is het antwoord op deze vraag "ja", dan is de houtskoolbarbecue jouw nieuwe barbecue. Is het antwoord op deze vraag "nee" dan kun je kiezen voor en gasbarbecue of een elektrische barbecue. Hieronder lees je meer over deze verschillende type barbecues en de voor- en nadelen. 

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue is jouw nieuwe barbecue als:

 • je op plekken wilt barbecuen waar geen stroom is
 • je dé echte grill smaak wilt hebben

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan de houtskoolbarbecue. Zo moet je altijd kolen of briken kopen. Ook kost het schoonmaken van de houtskoolbarbecue wat meer tijd en moeite dan een ander type barbecue. En het laatste nadeel is dat het iets langer duurt voordat deze barbecue warm is. Al kun je dit laatste nadeel ook als een voordeel zien: langere gezellige barbecue-avonden!

Het aansteken van een houtskoolbarbecue duurt ongeveer 30 minuten met en brikettenstarter. Heb je geen brikettenstarter, dan duurt het ongeveer 45 minuten voordat de kolen of briketten warm genoeg zijn om je eerste vlees, vis of groente te gaan grillen. 

Bekijk hier alle houtskoolbarbecues

Gasbarbecue

De gasbarbecue is jouw nieuwe barbecue als:

 • je barbecue snel warm moet zijn
 • je de temperatuur nauwkeurig wilt kunnen instellen
 • je de barbecue makkelijk wilt kunnen schoonmaken

Nadelen van de gasbarbecue zijn dat je altijd een gasfles nodig hebt om te kunnen barbecuen. Een voordeel van een gasbarbecue is dat deze net als een gasfornuis makkelijk in te stellen is qua termperatuur. Ideaal wanneer je gerechten moet bereiden op verschillende temperaturen. Wanneer dit belangrijk voor je is, is het belangrijk om te kiezen voor een gasbarbecue met branders die los van elkaar bediend kunnen worden. Zo ben je enorm flexibel!

Bekijk hier alle gasbarbecues

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is jouw nieuwe barbecue als:

 • je barbecue snel warm moet zijn
 • je barbecue makkelijk schoon te maken moet zijn
 • je niet steeds benodigdheden (zoals kolen of gasflessen) wilt kopen
 • je rook van de barbecue vervelend vindt

Kortom, ben jij fan van snel en makkelijk, dan moet je voor een elektrische barbecue kiezen. Nadelen van de elektrische barbecue zijn dat er altijd stroom in de buurt moet zijn. Daarnaast is de elektrische barbecue minder geschikt voor het bereiden van grote stukken vlees. 

Bekijk hier alle elektrische barbecues

Barbecues vergelijken

Okee, soms is het gewoon makkelijker om de verschillen in een overzicht te zien. Wil je in een oogopslag zien wat de verschillen zijn tussen de houtskoolbarbecue, de gasbarbecue en de elektrische barbecue? Bekijk dan de tabel hieronder. Op welke barbecue ligt jouw volgende stukje vlees, vis of groente?

Houtskoolbarbecue

Gasbarbecue

Elektrische barbecue

Échte grill smaak

x

x

Snel op termperatuur

x

Makkelijk schoonmaken

x

Barbecuen zonder stroom/gas

x

x

Geen last van rook bij het grillen

x

Geen extra benodigdheden nodig

x

x

Temperatuur nauwkeurig instellen

x

x


Ga jij voor dé echte authentieke grill smaak, of kies je voor gemak? Bekijk via de links hieronder jouw favoriete barbecues. Wil je extra hulp bij het maken van de juiste keuze, of heb je een specifieke vraag? Vraag gerust een van de productspecialisten van El Vidas via de chat, zij adviseren je graag!

Houtskoolbarbecues | Gasbarbecues | Elektrische barbecues